El referèndum fractura el PSC a Barcelona

  • Jordi Martí i la regidora Montserrat Sánchez abandonen el ple durant la votació de la moció en suport a la consulta

VilaWeb
Redacció
20.12.2013 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha votat avui en favor de donar suport a l’acord per a fer un referèndum sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre de l’any que ve. La moció, l’havia presentada el president d’ERC+DCat+RCat a l’ajuntament, Jordi Portabella, i ha tingut els vots de CiU i d’ICV. El PSC, en canvi, s’ha alineat amb el PP votant en contra. 

ICV i CiU han defensat l’acord i han votat a favor de la proposta de Portabella. El PSC ha considerat que l’Ajuntament no era el lloc per fer-la i ha votat en contra, juntament amb el PP. Però el president del grup municipal del PSC, Jordi Martí, i la regidora socialista Montserrat Sánchez, han trencat la disciplina de vot i han marxat del ple durant el debat d’aquesta moció. ‘El PSC ha dibuixat una alternativa a l’independentisme i l’unionisme, però em sembla que aquesta no pot ser creïble si no s’acompanya de gestos i maneres de fer, i estant col·locats sempre dins el catalanisme polític’, ha dit Martí després del ple en declaracions a Catalunya Ràdio. 

La proposició insta el govern municipal ‘a col·laborar amb el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya per fer possible el referèndum sobre el futur polític de Catalunya’. ‘És important que la majoria de l’Ajuntament doni suport a l’acord de referèndum tenint en compte el paper determinant de la capital perquè, poblacionalment, bona part del referèndum ens el juguem a Barcelona’, deia Portabella. En l’exposició de motius de la proposta, ERC repassa tots els intents de Catalunya per a millorar l’autogovern dins el marc espanyol i els cops de porta de les institucions de l’estat espanyol. 

Llegiu ací el text sencer de la proposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any