L’Abadia de Montserrat contesta els atacs a la consulta de la Conferència Episcopal Espanyola

  • En l'homilia d'avui defensa el referèndum i el procés independentista català

VilaWeb
Redacció
15.12.2013 - 18:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conferència Episcopal Espanyola va dir ahir que la consulta sobre la independència a Catalunya era ‘inadmissible’ i ‘moralment inacceptable’ perquè alterava l’ordre jurídic obeint a una ‘voluntat local’ (vegeu-ne el vídeo). Doncs avui, l’abadia de Montserrat li ha contestat durant l’homilia fent una defensa de la consulta i del dret de decidir dels catalans.

En concret, el pare Salvador Plans ha dit: ‘L’any vinent serem consultats sobre la nostra identitat com a poble de Déu. Aquests darrers anys els nostres bisbes han reiterat que reconeixien la personalitat i els trets propis de Catalunya, en el sentit genuí de l’expressió, i defensaven el dret a reivindicar i a promoure tot el que això comporta d’acord amb la doctrina social de l’Església. Però això ens dol que el camí que segueix el nostre poble sigui considerat per alguns cristians imprudent i moralment inacceptable.’

Podeu escoltar ací l’homilia sencera. La referència al procés català, que té un llarg preàmbul en què diu que ‘el poble mai més no serà esclau’, va del minut 26.00 al 29.00:

Per una altra banda, ahir també va contestar a la Conferència Episcopal Espanyola l’economista Xavier Sala i Martín. Fou a Twitter, amb un versicle de la Bíblia. Concretament, Mateu 22, versicle 21, que diu: ‘Al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu.’ Heus ací el piulet de Sala i Martín:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any