El PP ataca ara la conferència d’Antoni Furió ‘Espanya contra el País Valencià’

  • El conseller Serafín Castellano reacciona amb irritació al títol de la conferència

VilaWeb
ACN
11.12.2013 - 16:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, ha criticat avui la inclusió de la conferència del catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, Antoni Furió, sobre el País Valencià dins del simposi ‘Espanya contra Catalunya’. El títol de la conferència és ‘Espanya contra el País Valencià’ i es farà divendres a les sis. Castellano ha dit que els valencians ‘no necessitem que ningú de fora haja de defensar la Comunitat Valenciana amb tesis que rebutgem de manera molt contundent, perquè aquí no estem ni per l’independentisme, ni la autoderterminació, ni per entelèquies absolutament fora de lloc com són els denominats Països Catalans’.

Els populars valencians se sumen així a les crítiques en contra d’aquest simposi, que ha estat denunciat a la fiscalia pel PP, UPyD i Ciutadans. A través d’una nota de premsa, Serafín Castellano diu que el simposi “suposa una nova intromissió cap a les senyes d’ identitat dels valencians” i ha assenyalat que aquesta iniciativa, en la qual s’inclou una conferència titulada ‘ Espanya contra el País Valencià ‘ és una nova “falta de respecte cap a la Comunitat Valenciana ja que nosaltres tenim molt clares les nostres senyes d’identitat , el que som i el que pensem , i no permetrem que ningú ens digui el que hem de ser”.

“Acò és la Comunitat Valenciana i no País Valencià”, ha dit Castellano, afegint: ‘No consentirem que els independentistes catalans pretenguen ficar la Comunitat Valenciana en aquest tipus d’iniciatives amb les quals no ens sentim en absolut identificats ni donem suport en cap sentit , perquè estem totalment en contra de l’independentisme”.

El també conseller valencià de Governació ha afegit que des del PPCV “”defensem el que és nostre amb contundència dins el marc constitucional i la unitat d’Espanya”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any