ERC demana a Mas una reunió immediata per acordar data i pregunta

  • Simó vol que la convoqui amb la resta de partits · Insta la ciutadania a fer pressió

VilaWeb
ACN
09.12.2013 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Anna Simó, portaveu d’Esquerra Republicana, ha demanat al president Artur Mas que convoqui de manera ‘immediata’ els partits per fixar la data i la pregunta per la consulta. Simó ha advertit, a més que una ‘mala pregunta’ abocaria el procés ‘a un cul de sac’ i ha instat la ciutadaniaque sigui conscient del seu important paper perquè la consulta tiri endavant.

‘No abonarem un frau a la ciutadania’. Així de contundent s’ha mostrat Anna Simó per accelerar les converses i acordar com més aviat millor un data definitiva per a la consulta. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que ‘ajudin a continuar pressionant per la data del 2014 i per una pregunta clara i honesta’, ja que els ciutadans són la ‘garantia’ que el procés ‘arribi a bon port’. Citant exemples com la manifestació de l’Onze de Setembre del 2012, element clau per a la convocatòria d’eleccions avançades, Simó ha remarcat la importància de la veu del poble. ‘Pel que fa a mobilitzacions, ERC ja ens organitzem les nostres, com la que farem el 14 de desembre’, ha matisat.

En la conferència de premsa posterior a la reunió de la permanent nacional del partit, Simó també ha qüestionat el paper d’altres formacions favorables a la consulta. Ha dit que ERC era l’única formació que fins el moment havia fet una proposta concreta sobre quina havia de ser la pregunta. ‘No sabem si no la fan pública [la seva pregunta] perquè no seria presentable o acceptable públicament o perquè encara no saben què volen preguntar’, ha comentat.

Sobre l’entrevista a Mariano Rajoy publicada aquest dilluns conjuntament a sis diaris europeus, on entre d’altres constata la seva negativa per autoritzar un referèndum a Catalunya, Simó ha valorat que el president del govern espanyol ‘tiba d’argumentari vell i ranci’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any