El Col·legi de Psicòlegs premia una investigació de la bocairentina M. Cruz Pla

  • El treball explica la relació entre els rols i els estereotips de gènere, l'educació emocional diferenciada per sexes o la mitificació de l'amor romàntic en adolescents i la violència de gènere dins de la parella

VilaWeb
Redacció
09.12.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·legi Oficial de Psicòlegs del País Valencià ha atorgat el primer premi de la Càtedra d’Investigació i de Desenvolupament Aplicat en psicologia al treball ‘Prínceps blaus i esclaves roses: estereotips de gènere i mites sobre l’amor romàntic en l’adolescència. Implicacions per a la prevenció de la violència de gènere en parelles joves’, de la bocairentina Maria Cruz Pla, responsable del Servei Especialitzat en Atenció a la Família i a la Infància (SEAFI) de l’Ajuntament de Bocairent. El treball forma part del seu Màster de Gènere i de Polítiques d’Igualtat, que va tibdre com a tutores les doctores Amparo Bonilla i M. Isabel Martínez de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona de la Universitat de València.

L’estudi explica la relació entre els rols i els estereotips de gènere, l’educació emocional diferenciada per sexes o la mitificació de l’amor romàntic en adolescents i la violència de gènere dins de la parella, segons ha informat l’Ajuntament de Bocairent. En el treball, M. Cruz Pla incideix en el paper fonamental que té la comunitat educativa en la prevenció de la violència de gènere ja que ‘l’educació és la principal eina que tenim al nostre abast per a fomentar unes relaciones amoroses molt més realistes i equitatives’. Per a elaborar-lo, ha recollit i analitzat dades de tallers de prevenció de violència de gènere impartits a l’IES de Bocairent durant els dos últims anys, arran de l’aprovació del Pla municipal d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes 2011-2014, en què hi han han participat 120 alumnes del centre.

La revista Barcella va publicar el mes de febrer passat un article de l’autora en què en fa una síntesi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any