L’espanyolisme es manifesta a Barcelona per celebrar la constitució espanyola

  • Som Catalunya - Somos España torna a convocar amb el suport del PP i Ciutadans

VilaWeb
Redacció
06.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’espanyolisme torna a sortir als carrers de Barcelona, avui per commemorar la constitució espanyola. La Plataforma Som Catalunya, Somos España  es manifesta, amb el suport del Partit Popular i Ciutadans, sota el lema ‘¡Juntos! Per un futur democràtic i plural’. La manifestació té previst de sortir a les 12 del migdia de la plaça d’Urquinaona i baixar per la via Laietana. Previsiblement arribarà a la plaça de Sant Jaume, on el PP hi celebra un acte en defensa de la constitució espanyola. 

El portaveu de la plataforma, Domingo, es va reunir fa uns dies amb els dirigents del PSC, PP i Ciutadans per demanar-los el seu suport. Com ja va passar amb anterior convocatòries, la d’avui és secundada pels partits d’Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera. En canvi, el PSC, que ahir brindava amb ells per celebrar el trenta-cinquè aniversari de la constitució espanyola, no ha volgut participar-hi perquè considera que els convocants se situen ‘en un punt de blocatge que no aporta solucions al problema existent’. 

La iniciativa segueix el camí dels actes celebrats l’Onze de Setembre, quan en van organitzar un de propi per primera vegada i, sobretot, del 12 d’octubre, quan van acudir a la concentració de la plaça de Catalunya convocada per ‘Som Catalunya. Somos Espanya’ amb motiu del dia de la hispanitat.

Cal recordar que en la manifestació del 12 d’octubre s’hi van veure grups d’extrema dreta i també com alguns dels assistents feien la salutació feixista a molt pocs metres de Sánchez-Camacho, quan sonava l’himne d’Espanya.


La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any