El Bus Català en favor de la independència comença a voltar el país des de Vic

  • És un espectacular autobús anglès, de dos pisos · Fa de botiga ambulant de productes independentistes, que les entitats sobiranistes també poden usar per als seus actes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la presentació formal a l’Arc de Triomf de Barcelona dimecres passat, avui comença a rodar el Bus Català, un espectacular autobús anglès de dos pisos restaurat i pintat amb l’estelada i les banderes catalana i europea. Aquest peculiar autobús, impulsat per les empreses VamCats, Polsera Catalana i Samarreta Catalana, voltarà les comarques del país per donar valor al sentiment del poble català. Avui s’estrena al mercat medieval de Vic.

Els impulsors del Bus Català tenen la intenció que totes les entitats o associacions que defensen el dret de decidir puguin fer-ne ús. La primera parada es fa justament en col·laboració amb l’Assemblea Nacional d’Osona-Ripollès, a la plaça de l’estació de Vic, per a recollir signatures en favor del dret de decidir.

En la presentació a Barcelona, Guillem Soldevila, responsable de VamCats, va definir el Bus Català com un esforç empresarial conjunt ‘per a restaurar un vehicle clàssic que ajudi a projectar Catalunya cap al futur de llibertat que li pertoca’. Marc Rué, de Polsera Catalana, va afegir que també era una botiga ambulant amb els productes de les tres empreses impulsores, i alhora que voltaria fent país per les fires i mercats. I Ernest Colom, de Samarreta Catalana, va explicar que la iniciativa tenia una pàgina web amb imatges, notícies i el calendari de parades, a més de concursos fotogràfics d’Instagram. Tots tres empresaris esperen que ‘pugui arribar a ésser el vehicle més fotografiat de Catalunya’.

Més notícies:

VilaWeb Vic

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any