Macedònia: ‘Els nens també tenim opinió i se’ns ha d’escoltar’

  • Us oferim una actuació especial del grup 'a capella' de la cançó 'Senyor Wert'

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
03.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els nens també tenen opinió, han de defensar els seus drets, i se’ls ha d’escoltar. Aquesta és l’essència del grup Macedònia, i queda visible en una de les cançons del nou disc en què defensen la llengua a les escoles, ‘Senyor Wert’. El videoclip, amb Som Escola, Màrius Serra, els Catarres i molts més, ja ha rebut prop de 200.000 visites, i en el seu pas per VilaWeb les cantants ens n’interpreten una versió ben especial, a capella. 

La Carlota, la Maria, l’Irene, la Paula i la Sara són la tercera generació de Macedònia. Van entrar-hi el 2011 i poc després van publicar ‘Desperta’. Durant aquest temps han anat guanyant confiança i han estat més partícips en el procés de creació del seu segon disc, ‘Flors’, que ara presenten. L’àlbum inclou tretze cançons de temàtiques ben diferents, però sempre pensant en la canalla i en el seu punt de vista. 

En Dani Coma, un dels creadors del grup, explica en aquesta entrevista amb VilaWeb que amb Macedònia miren de fer educació emocional i parlar d’allò que preocupa als nens. Defensa l’existència d’aquest grup perquè diu que fins que no va aparèixer no ho havia cap grup per a nens amb cançons de fons, que fessin pensar, que presentessin els temes de manera pedagògica, que parlessin de les coses bones però també de les dolentes, i sobretot, que ‘eduqués en valors i emocions’.

Macedònia presentarà el disc el dissabte 14 de desembre a l’Auditori de Barcelona. Començarà aleshores la ronda del nou disc de la Carlota, la Maria, l’Irene, la Paula i la Sara, que continuaran en el grup fins l’any 2017, quan deixaran pas a cinc noies noves. Però per a això encara falta, diuen. Ara toca gaudir del moment, i després, ja es veurà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any