L’Àrea Metropolitana de Barcelona renova la web per a avançar en la transparència i l’open data

VilaWeb
Redacció
02.12.2013 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la implementació de la seva nova web, on explica els serveis de l’administració metropolitana creada agrupant les anteriors entitats de Transport i Medi Ambient i la Mancomunitat de Municipis. Aquesta tasca ha abastat la revisió, contextualització i integració de més de trenta webs que formaven anteriorment l’àmbit d’internet de l’AMB. Amb la renovació també es vol donar visibilitat als trenta-sis municipis que la integren.

La web es dirigeix tant als ciutadans com als ajuntaments de l’AMB, amb continguts i serveis que tenen dos vessants: una capa de contingut especialitzat dirigit a empreses, organismes i administracions públiques, i una capa ciutadana amb la funció d’informar sobre els serveis de l’AMB, la seva acció de govern i les seves competències.

Entre els objectius que busca la nova web hi ha la de convertir-se en una eina de transparència sobre les dades que genera la institució i sobre la gestió que fa dels serveis i els seus costos; de reforçament de la participació i la interacció a través d’accions de govern obert que facilitin la consulta, la queixa, el suggeriment i la col·laboració dels usuaris, i d’aplicació de l’open data per a afavorir la reutilització de les dades que genera l’AMB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any