Google llança un mapa interactiu de la Terra Mitjana dels hòbbits

  • En ocasió de l'estrena imminent del segon film de la trilogia de 'El hòbbit'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan falten poques setmanes per a l’estrena de ‘La desolació de Smaug‘, segon film de la trilogia de ‘El hòbbit‘, la productora Warner Bros i Google han unit esforços per a crear una espectacular proposta multimèdia basada en Google Maps. ‘Un viatge a través de la Terra Mitjana‘ permet de recórrer els misteriosos escenaris del territori hòbbit que apareixen al nou film per mitjà d’aquesta popular eina cartogràfica. El viatge es pot fer en una trentena de llengües, inclòs el català.

El complet mapa interactiu, elaborat per demostrar tot el potencial de l’HTML5, presenta indrets hiperrealistes de la trilogia de J.R.R.Tolkien, en cadascun dels quals es proposen uns quants tipus d’interaccions i informacions dinàmiques, els personatges que s’hi relacionen i l’acció que hi passa, a més de petits jocs temàtics.

Els gràfics en 3D s’han dissenyat amb les tecnologies CSS3, WebGL i nombrosos efectes sonors, i es poden visualitzar tant amb ordinadors fixos com amb dispositius portàtils (pissarretes, mòbils…) que acceptin HTML5. De fet, la pàgina s’ha inclòs en el repositori Chrome Experiments de webs interactives fetes amb aquest llenguatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any