Una altra cara de Guillamino

  • El músic presenta el nou disc i n'interpreta una cançó per a VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
15.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Guillamino, ‘alter ego’ del músic Pau Guillamet, torna més funky que mai. Aquesta setmana ha publicat ‘Un altre jo’, un disc enregistrat en directe i en sistema analògic. Hi potencia el sons orgànics i el vessant més soul, acompanyat de la nova banda, els Control Z’s. ‘Vaig voler fer-ho com es feia abans, enregistrant en cinta i tocant tots alhora perquè tingués més energia’, explica Guillamino a VilaWeb TV. Una de les cançons del nou disc és ‘Verd, verd, verd’, que podeu escoltar en aquesta interpretació especial per a VilaWeb. 

El disc agafa l’estela de ‘La vida’, la cançó que tancava el disc ‘Les minves de gener’ (2008) i que és una de les més aplaudides de la seva discografia. Diu que en aquell disc la cançó quedava com un bolet, i que va voler estirar aquell fil per fer-ne un disc sencer. És el que presenta ara, i inclou deu cançons, totes en català per primera vegada en un àlbum seu. Diu que l’anglès és un recurs estètic, i que cantant en català un disc com aquest fa més evident que no es tracta d’un disc de gènere. A més, aconsegueix que les lletres s’entenguin a la primera. 

El disc presenta una altra cara de Guillamino, ‘que no és l’electrònic, sinó un paio normal que canta i fa cançons’, diu. Cançons en què ha explotat la seva veu soul i ha tret partit del seu costat més funky. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any