Tanquen en directe un programa de ràdio quan parlava del tancament de RTVV

  • 'Por la tarde, que no es poco', de Radio Siete, va ser tancat en directe i suspès definitivament

VilaWeb
Redacció
13.11.2013 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament imminent de les emissions de RTVV ha encès la societat valenciana. Amb tot, sembla una qüestió encara massa sensible per a alguns. Fins al punt que ahir van tancar en directe el programa ‘Por la tarde, que no es poco‘, de Radio Siete, i va ser suspès definitivament, mentre emetia un debat sobre el tancament de RTVV. Hi participaven Javier Quintanilla, treballador acomiadat de Canal 9; Ivan Burriel, professor d’imatge a secundària; Josep Moreno, diputat del PSPV i portaveu de la comissió parlamentària de Control de RTVV; Mònica Oltra i Ignacio Blanco, diputats de Compromís i EUPV, respectivament; i César Sánchez, vice-president del PP valencià.

És al final del debat, quan el locutor parla amb Sánchez i li pregunta pel tancament, que es pot sentir de fons una veu que crida: ‘Burro, què fas? Mecàgum Déu, tu estàs bé del cap?’ Un cop Sánchez acaba de parlar el presentador diu: ‘Demanaria més coses però a vegades no ens deixen. No podem parlar ara mateix. […] Igual com passava a Canal 9, que la informació no es donava.’ I més tard: ‘Volíem fer un periodisme una mica lliure però es veu que no podem. No ens deixen, potser és l’últim programa. És una llàstima sentir això en directe.’ Finalment, després d’una cançó i d’anunciar que el proper convidat serà l’humorista Santi Millán, el locutor diu: ‘Ha entrat algú que no podem explicar qui és i ens tanquen el programa. Era el primer programa en què es parlava de política perquè és el nostre deure. Intentàvem fer periodisme.’ I finalment el programa s’acaba, sense la intervenció de Santi Millán, dient: ‘Ens tallaran l’emissió ara mateix.’ Escolteu ací aquest fragment:

I ací el programa sencer. A partir minut 66 s’hi pot sentir com passa alguna cosa estranya dins l’estudi i poc després com acaben tancant el programa. El perfil de Facebook del programa ja anunciava ahir a la nit que el programa havia estat tancat definitivament.

Un grup mediàtic vinculat a les llicències de TDT durant la presidència de Francisco Camps

Radio Siete és propietat del grup Mecomlys, dedicat a l’audiovisual i integrat per productores, una cadena de televisió (Canal7 TeleValencia) i serveis web. Com a part de la UTE Videac, Mecomlys va participar en la licitació de la privatització de RTVV, i guanyà dos lots dels tres en competició, segons que informa Mèdia.cat. Alguns dels propietaris provenen de l’antiga Tele7, el canal de José Luis Uribarri conegut popularment com TeleGürtel i que va rebre una pluja de llicències de TDT durant la presidència de Francisco Camps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any