Dublín dedica una olivera de tres-cents anys a Barcelona per a commemorar el setge

  • El batlle dublinès diu que és en favor de la llibertat i els drets humans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dublín dedica des d’avui una olivera de tres-cents anys a la ciutat de Barcelona amb motiu de la commemoració del setge de 1714. L’acte institucional, que forma part del programa del Tricentenari, s’ha fet a la capital irlandesa, i hi han assistit el batlle de la ciutat, Oisín Quinn, i el tinent batlle de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana. 

‘És un gran honor dedicar aquesta olivera a la ciutat de Barcelona. Barcelona i Dublín són ciutats agermanades des del 1998’, recordava Quinn aquest cap de setmana. Alhora destacava el moment important per a la història de Barcelona que és la commemoració dels tres-cents anys del setge. El batlle dublinès feia avinet que també volien dedicar l’olivera a la defensa dels drets humans i la llibertat.

El text que hi ha en una placa diu 

‘Viure Lliure” (“Live free”) / This 300 year old Olive Tree, presented by Bill Shipsey, is dedicated to the City of Barcelona on the 300th Anniversary of the ‘Events of 1714′ and to the cause of freedom and human rights everywhere./ Unveiled by The Lord Mayor of Dublin Oisin Quinn and Deputy Mayor of Barcelona Jaume Ciurana 11th November 2013’

L’arbre, situat a Cow’s Lane, en la coneguda zona de Temple Bar, va ser donat el 2006 a la ciutat de Dublín per Bill Shipsey, fundador d’Arts for Amnesty, que també ha assistit a la cerimònia. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any