El comitè d’empresa de RTVV lamenta que Fabra ‘enfronti’ mitjans públics amb sanitat i ensenyament

  • Els treballadors emplacen el president valencià a negociar la viabilitat dels mitjans públics

VilaWeb
Redacció
06.11.2013 - 16:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha enviat avui un comunicat en el qual emplaça Fabra a negociar la viabilitat dels mitjans públics abans del seu tancament. Els treballadors valoren de manera negativa el discurs de Fabra justificant el tancament amb l’estalvi que implicarà per invertir en serveis socials. El comitè assenyala que no és cert que la sentència que anul·la l’ERO comporti una despesa de 40 milions d’euros, perquè la reincorporació immediata del miler d’acomiadats comporta el reintegrament de part de les indemnitzacions rebudes. Els treballadors lamenten que Fabra hagi volgut enfrontar RTVV amb la societat, ‘escollint entre sanitat, ensenyament i mitjans públics’.

‘No és cert que s’haja esgotat el temps de la negociació, la negociació forma part de l’exercici polític i renunciar a ella és evidenciar el fracàs com a governants’, denuncia el comitè i afegeix que ‘no és cert’ que els treballadors no hagin volgut negociar, atès que la sentència del TSJ ‘estableix com a fet provat que ha estat l’empresa qui no ha tingut cap voluntat negociadora i eixe ha estat un dels motius de la nul·litat’.

‘No és cert que els valencians hagen de triar entre l’educació pública i la radiotelevisió autonòmica. La ràdio i la televisió també eduquen, especialment en la nostra llengua, una tasca que ens ve encomanada pel mateix Estatut d’Autonomia. També som un servei social públic, amb capacitat per a vertebrar i donar veu a la societat’, continua el comunicat.

Els treballadors remarquen que si tanca RTVV, els valencians ‘perdran visibilitat mediàtica, una eina fonamental de foment de la llengua i la cultura dels valencians, tota la informació de proximitat que ofereix una empresa pública, els esports, l’oratge, la cobertura que fa Nou Ràdio i Nou de les nostres festes i tradicions, la programació infantil i el major arxiu audiovisual valencià, que el Consell de Cultura ha demanat que siga considerat Bé d’Interés Cultural’.

El comitè avança que els treballadors no tancaran RTVV sinó que mantindran les emissions ‘amb dignitat i professionalitat’ i animen ajuntaments, organitzacions socials i cíviques, entitats festeres, clubs esportius i associacions de tota mena ‘a expressar el seu suport al manteniment de RTVV’.

‘El Comitè d’Empresa va a continuar treballant, com ha fet fins ara, per defensar una RTVV pública. De la viabilitat i la seua dimensió emplacem al President de la Generalitat i als grups parlamentaris a establir una negociació basada en la sostenibilitat i la rendibilitat social’, finalitza.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any