Wert rectifica la decisió sobre les beques Erasmus

  • El govern espanyol havia retirat les beques Erasmus als estudiants que ja estaven a l'estranger · La nova ajuda només s'aplicarà aquest curs 2013-2014

VilaWeb
Redacció
05.11.2013 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha hagut de rectificar i anunciar que pagaria la  part ministerial de les beques Erasmus que ja havien estat concedides aquest curs. Ho farà mitjançant una ajuda addicional equivalent a la retallada que havia aprovat mitjançant una ordre ministerial. Tanmateix, ha dit que aquesta mesura tindrà aplicació solament aquest curs. Avui el portaveu de la Comissió Europea, Olivier Bailly, havia retret al govern espanyol que la retallada no s’hagués anunciat als estudiants abans de començar el curs universitari.

El canvi s’havia publicat el proppassat 29 d’octubre al BOE i afectava els estudiants que s’acollien o s’haurien acollit als programes Erasmus a partir d’aquest curs. És a dir, que tots aquells que al setembre ja s’havien instal·lat en ciutats europees pensant que cobrarien aquestes ajudes haurien deixat de cobrar-les el mes que ve. La indignació entre els estudiants es va multiplicar a la xarxa, com es va poder veure a Twitter amb l’etiqueta #ErasmusRIP. També s’havia organitzat una campanya a Change.org, que demanava que es mantinguessin les ajudes i que ja havia recollit més de vuitanta mil signatures.


La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any