Bosch, a Montoro: ‘En qüestió de setmanes tindran pregunta i data’

  • 'Es convocarà la gent per votar, que és com se solucionen problemes grans en democràcia', va dir ahir al congrés espanyol

VilaWeb
ACN
24.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, va avisar ahir el ministre Cristóbal Montoro i el conjunt del  govern espanyol que d’ací a poques setmanes tindrien al congrés de diputats espanyol la pregunta i la data d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Segons Bosch, la pregunta ‘pot ser alguna cosa com ara: “Esteu a favor de la independència de Catalunya?”.’ I va afegir: ‘Passarà això, i es convocarà la gent a votar, que és com se solucionen els problemes grans en democràcia.’ Tot seguit va donar les gràcies a Montoro pel seu ‘suport, empenta i coratge’. Per una altra banda, va parlar de la polèmica del Fòrum dela MediterràniaOccidental, i va dir quela Moncloademostrava la seva capacitat de seducció quan volia fer posar Mas ‘de cara a la paret i amb un esparadrap a la boca’.

Bosch va fer l’advertiment durant el debat de les esmenes a la totalitat que tots els grups de l’oposició –tret d’UPN i Foro Asturias—van presentar contra el pressupost de l’estat. El portaveu d’ERC va recordar la manca d’inversions a Catalunya i va assegurar que l’executiu de Rajoy dedicava un ‘zero absolut’ a ‘seduir’ els catalans.

L’exemple, segons Bosch, són els ‘zero euros’ que el pressupost destina a les reformes de l’estació de la Sagrera, la de Sants, o la desviació de Vallirana. ‘És una estranya estratègia de seducció’, va dir, igual com la d’imposar’ una llei d’educació que vol fer miques la immersió lingüística.

I encara afegí que el govern espanyol demostrava també capacitat de ‘seducció’ dient al president Mas ‘que quan el visiten els mandataris de fora ell ha d’estar castigat en un racó, de cara a la paret i amb l’esparadrap a la boca’. ‘Això és el que li diuen al president de Catalunya per seduir els catalans que el van votar a les urnes’, va afegir.

Per tot plegat, segons Bosch, Catalunya ‘solucionarà el problema a l’únic lloc on es pot solucionar, que és en una urna’. D’ací a poques setmanes tindreu la pregunta i la data d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya’ i la pregunta podria ser: ‘Esteu d’acord amb la independència de Catalunya?’ 

Bosch va fer referència així a l’acord entre CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP de portar al congrés espanyol la petició de consulta a Catalunya i establir abans de final d’any la data, la pregunta i la via per a fer el referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any