Un expert desmunta la portada de La Razón sobre la patent de l’estelada

  • Un veí de Roses prova de registrar el disseny de l'estelada amb l'objectiu d'explotar-la econòmicament

VilaWeb
Redacció
16.10.2013 - 17:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari espanyol La Razón ha publicat a portada completa una notícia segons la qual un ‘antiindependentista’ havia registrat la patent de l’estelada. Ben aviat, la xarxa s’ha omplert de facècies i ridiculitzacions de molts usuaris per haver anunciat d’aquesta manera una cosa que difícilment pot reeixir: registrar la propietat d’un disseny prèviament existent. La llei indica clarament que el disseny que es vulgui patentar ha de ser nou i no publicat abans. A més, la portada del diari del grup Planeta, propietat de José Manuel Lara, era plena d’errors que ha denunciat Leandro Núñez, un advocat expert en propietat intel·lectual, protecció de dades i dret publicitari.

Núñez ha explicat en un gràfic molt aclaridor que José Antonio Blázquez –l’home que ha volgut registrar la propietat industrial de l’estelada– ha registrat un disseny industrial i no pas una patent. Diu que el registre serà declarat nul perquè tan sols es poden registrar dissenys nous i no publicats prèviament. Contra allò que deia la portada del diari espanyol, el registre no va ser publicat al BOE –Boletín Oficial del Estado– sinó al BOPI –Boletín Oficial de la Propiedad Industrial–. A més, La Razón deia que Blázquez podria impedir que l’estelada fos als ajuntaments, però Núñez ho desmenteix: la llei tan sols protegeix els usos en el mercat –fabricació i comercialització de productes–.

 

Més informació: L’Oficina Espanyola de Patents nega que sigui possible de patentar una bandera o un símbol, com l’estelada

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any