Marc Márquez: ‘A mi em ve de gust passejar la meva bandera’

  • El pilot de Cervera explica per què va refusar d'agafar la bandera espanyola

VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pilot de Moto GP de Cervera, Marc Màrquez, ha parlat per primera vegada de la polèmica que hi va haver, sobretot a la xarxa, arran de la seva decisió de no agafar la bandera espanyola quan va vèncer en la cursa del Gran Premi d’Aragó. En una entrevista al diari Ara, Márquez ha dit: ‘Quan guanyo em ve de gust passejar la meva bandera, la del 93, la que identifica els meus aficionats siguin de casa o no. Al final, corro per a la meva afició.’

Quan es va acabar la cursa, diumenge 29 de setembre, un individu se li va acostar i li va voler fer a mans una bandera espanyola perquè la passegés en la volta d’honor al circuït, però Màrquez la va refusar i va continuar. En canvi, sí que va exhibir la bandera vermella amb el número 93 del seu dorsal.

Allò va fer esclatar una polèmica a la xarxa entre detractors que l’insultaven i l’amenaçaven i seguidors que n’aplaudien l’acció. Els uns i els altres ho van interpretar com un gest polític.

Tito Rabat tampoc no la vol

El pilot barceloní Esteve Rabat (conegut per ‘Tito’ Rabat) va quedar segon en la cursa de Moto 2 d’aquell mateixg gran premi i tampoc no va voler agafar la bandera espanyola. Tampoc no era clar quina interpretació se n’havia de fer. Rabat no ha fet declaracions.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any