Un altre terratrèmol al riu de la Sénia relacionat amb les injeccions de gas

  • Ha estat de 4,2 graus · S'ha percebut al Montsià i al Baix Maestrat

VilaWeb
ACN
01.10.2013 - 08:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí hi ha hagut un altre terratrèmol a la mateixa zona dels d’ahir, davant Vinaròs (Baix Maestrat), on fa pocs dies es va injectar gas a la planta Castor. El terratrèmol d’avui ha estat de 4,2 graus a l’escala de Richter i sembla que no ha causat perjudicis. Ha passat a dos quarts de sis del matí i l’ha percebut la població de les Terres de l’Ebre, segons que ha informat Protecció Civil. Dues hores abans, ja hi havia hagut un altre sisme, també a la mateixa zona, de 2,9 graus a l’escala de Richter. Ara, en aquest cas no ha estat percebut per la població.

Ahir a la nit també es van registrar terratrèmols en aquella zona. El de les 4.21 hores va arribar a 3,9 graus de l’escala de Richter i fou percebut per la població. Poques hores abans, entre un quart de dotze i un quart d’una de la nit, els sismògrafs havien detectat dos moviments de 3,4 graus i 3,6 graus, respectivament.

Ahir al vespre més de tres-cents manifestants es van aplegar davant l’Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) per protestar contra el projecte de gas submarí Castor arran de tots aquests terratrèmols. La concentració, convocada a les xarxes socials i en què van participar també representants de l’Ajuntament d’Alcanar (Montsià) i de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, va servir per a començar a organitzar els veïns, que exigeixen que el projecte s’aturi i que se n’informi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any