La cremada d’estelades de Cercedilla congrega avui grups feixistes espanyols

  • L'acte ha començat a les deu del matí i no s'acabarà fins a mitjanit · No hi deixen assistir mitjans de comunicació

VilaWeb
Redacció
28.09.2013 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diversos grups feixistes espanyols han convocat avui a fer una cremada en massa d’estelades a Cercedilla (Madrid) com a acte preparatori del 12 d’octubre, dia de la Hispanitat. L’acció la convoca la plataforma Espanya en marcha, formada per La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional, i no es permet a la premsa d’accedir-hi. De moment, no han transcendit imatges de la trobada, que ha començat a les deu del matí i no s’acabarà fins a mitjanit.

La plataforma que aplega aquests grups feixistes va ser la que mateixa que va convocar l’atac violent a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, la llibreria Blanquerna, l’Onze de Setembre. També ha convocat a un acte a Barcelona el 12 d’octubre amb el qual amenacen d’anar a ‘caçar separatistes’.

Per assistir a la cremada d’estelades, l’organització ha fet un procés d’inscripció amb molt de secretisme i controls per evitar la presència de periodistes. Les entrades s’havien de pagar en una botiga virtual de material feixista i deixar les dades de contacte. A continuació, els organitzadors es posaven en contacte amb l’interessat per assegurar-se que no era cap periodista. Un cop segurs de la identitat del sol·licitant, se li donava l’adreça exacte de la finca on s’ha fet l’acte.

El batlle de Cercedilla, contra la concentració feixista

L’ajuntament d’aquest petit municipi madrileny ha emès un comunicat per desvincular-se totalment de la cremada de banderes i per condemnar l’acte feixista. El batlle Javier de Pablo ha dit que s’havia organitzat un dispositiu de la guàrdia civil per evitar possibles incidents. A més, vol deixar clar que l’ajuntament no ha autoritzat ni autoritzarà cap acte d’aquest estil.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any