VilaWeb supera per primer cop el milió d’usuaris únics

  • El seguiment de la Via Catalana catapulta xifres de difusió del diari

VilaWeb
Redacció
28.09.2013 - 02:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb ja ha superat aquest mes de setembre el milió d’usuaris únics. Aquesta és una xifra rècord per a la premsa digital en català a la qual fins avui només havia arribat el diari Ara. La xifra representa un increment molt notable respecte a la difusió anterior. Abans de la diada del 2012 VilaWeb tenia unes xifres de difusió que de mitjana s’acostaven als 500.000 lectors. Després de la diada la xifra va augmentar a una mitjana que s’acostava als 800.000 i ara, per primer cop en els seus divuit anys d’història, ha superat el milió de lectors únics.

La clau d’aquestes xifres és el resultat de l’onze de setembre: cent cinquanta mil visitants únics en un dia. Un rècord absolut de VilaWeb que es va assolir durant l’Onze de Setembre, amb una concentració de visites extraordinària al vespre, quan els participants en la Via Catalana van arribar a casa. La xifra dobla les màximes assolides anteriorment en un sol dia, que van ser de cinquanta-vuit mil en les passades eleccions catalanes i de quaranta quatre-mil en la diada de l’any passat.

L’allau de lectors va posar a prova la capacitat tecnològica de VilaWeb i també la de la redacció, que va publicar dotzenes de notícies i va editar un bon grapat de vídeos.

Una dada significativa també va ser la dels accessos des de mòbils. Un 43% dels usuaris de VilaWeb van accedir-hi des de les aplicacions per a mòbils, fet que tampoc no havia passat mai abans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any