‘Goodbye Barcelona’ al Teatre del Raval

  • S'estrena un musical que ret homenatge a les Brigades Internacionals que van participar a la guerra de 1936-1939

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins al 16 de novembre es pot veure al Teatre del Raval de Barcelona (Barcelonès) el musical ‘Goodbye Barcelona‘. L’obra explica la història d’un jove brigadista anglès que va lluitar a la guerra de 1936-1939 i vol retre homenatge al coratge d’aquests voluntaris internacionals. Després d’haver-se estrenat l’any passat al Teatre Arcola de Londres, la peça teatral arriba ara a Barcelona amb una versió en català. 

‘Goodbye Barcelona’ parla d’en Sam, un jove britànic que pren consciència de l’auge del feixisme a Europa i decideix combatre’l allistant-se a les Brigades Internacionals. Al 1936 es desplaça a Barcelona acompanyat de la Rebeca, la seva mare. La història s’inspira en l’experiència real de milers d’homes i dones vinguts d’arreu que a la dècada dels 30 van decidir donar suport a la causa republicana.

L’autor de les peces musicals és Karl Lewkowicz i en el decurs de l’obra s’interpreten temes tan emblemàtics com ‘La Internacional’, ‘No passaran’ o fragments de discursos de la Passionària. L’obra es va estrenar a Londres en motiu del 75è aniversari de la creació de les Brigades Internacionals i per representar-la a Barcelona es va engegar una campanya de micromecenatge a través de Verkami. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any