La Cobla D de Dones puja a l’escenari a Girona

  • El primer conjunt sardanista femení s'estrena avui amb una audició a la tarda a la plaça de la Independència

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fruit de l’impuls de l’associació gironina Amics de la Sardana Terranostra s’ha format la primera cobla integrada exclusivament per dones, per a realitzar audicions de sardanes, concerts i activitats relacionades. Després de dos anys de feina, la Cobla D de Dones s’estrena amb la interpretació de mitja dotzena de sardanes, avui a les sis de la tarda a la plaça de la Independència de Girona. Al capdavant hi ha Maite Mer, soprano i presidenta de l’Associació Amics de l’Òpera de Girona, i de la direcció musical, se n’encarreguen Xavi Molina i Conxita Garcia.

La Cobla D de Dones es compon de dones que toquen en cobles de les comarques de l’àrea de Girona, tot i que es vol ampliar en el temps a conjunts de la resta de Catalunya.

En aquesta primera audició d’avui, el nou conjunt interpretarà ‘Estany de travertins’, de Pitu Chamorro; ‘Dóna’m la mà, canviarem el món’, de Bàrbara Ardanuy; ‘Girona Aïmada’, de Vicenç Bou; ‘Neixen flors a Besalú’, de Francesc Cassú; ‘Val més que m’amagui’, d’Anna Serra, i ‘El sereno’, de Josep Coll. A la mitja part del concert es farà la presentació de la cobla, de les components i del nom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any