Fira Torna en Serrallonga a Sant Hilari Sacalm

  • La població de les Guilleries reviu amb tot tipus d’activitats el mite del bandoler català més famós

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Sala i Ferrer, àlies Serrallonga, és el bandoler més llegendari del país. La seva zona d’actuació era les Guilleries i per aquest motiu Sant Hilari (Selva) li dedica un cap de setmana ple d’activitats que reivindiquen la figura d’aquest mite popular. Hi ha un mercat barroc, es programen visites guiades pels entorns naturals del bandoler, s’organitzen exposicions i fins i tot els restaurants de la zona fan un menú temàtic.

Avui, durant tot el dia, hi haurà el mercat barroc pel nucli històric de la vila. En aquesta fira s’hi poden trobar demostracions d’oficis antics, artesania i productes tradicionals de la zona sota una ambientació del segle XVII. A les 11.00 començarà l’activitat ‘El tresor d’en Serrallonga’, un joc de pista per l’entorn del poble ple de llegendes i sorpreses. També s’organitzen excursions en cotxe i bicicleta per descobrir la vall de Querós, els paratges on el bandoler i la seva tropa se solien amagar.

Al centre de la vila, al matí hi haurà campionat de bitlles catalanes i cercavila amb els gegants Bandolers. I a la tarda es faran jocs populars, balls tradicionals i una exhibició de bastoners a la plaça Porxada. A les 17.00 es coneixeran els guanyadors del concurs de ratafia de les Guilleries i també es podrà veure una exposició que recorre l’evolució del mite d’en Serrallonga des de la seva mort fins avui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any