Temporada Gastronòmica de la Trumfa de la Vall de Camprodon

  • Una desena de restaurants de la zona ofereixen menús degustació on la patata n'és la protagonista

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui és el darrer dia per poder participar a la temporada gastronòmica de la trumfa de la Vall de Camprodon, una iniciativa nascuda per promocionar la patata autòctona de la zona. Hi participen una desena de restaurants del Ripollès que han elaborat menús sencers on la patata és l’estrella de plats principals i acompanyaments. Rere aquesta campanya hi ha l’associació Cuines de la Vall de Camprodon i la cooperativa Ramadera de Molló, productora de verdures ecològiques.

Restaurants de Setcases, Camprodon, Molló i Espinavell ofereixen tot tipus de plats on la patata hi és present. Com que es tracta d’un producte molt versàtil es pot presentar en forma de pastís, milfulls, crema i farcida de carn, marisc o verdures. A més, els restaurants participants l’integren dins un menú degustació on també hi destaquen altres aliments i receptes autòctones de la zona, com formatges, bolets o carn de caça.

La temporada gastronòmica té lloc durant les primeres setmanes de setembre perquè és quan arriba la patata nova a la vall, que només en fa una recol·lecció a l’any. La variant que creix a la zona del Pirineu és molt apreciada per la textura forta i el sabor inigualable. Això es deu al clima de la zona, a la terra i al fet que creix a grans alçades i de manera lenta. Com que s’està més temps de l’habitual sota terra l’acumulació de nutrients és major i per tant les qualitats organolèptiques són excel·lents. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any