CiU no vol concretar data i pregunta en el debat de política general

  • Turull està obert a marcar un termini i deixa per a més endavant la via per exercir el dret de decidir

VilaWeb
Redacció
23.09.2013 - 16:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha refusat de fixar data i pregunta en el debat de política general, com apunten des d’ERC. Ha recordat que el compromís és fer-ho abans de final d’any, i ha apuntat que això requereix molta feina. ‘Pot ser molt fàcil, però si l’acord és entre quatre o cinc en lloc de dos, és important perquè li dóna força. Podria ser precipitat fer-ho en aquest debat’, ha opinat, però sí que s’ha mostrat obert a marcar un termini i que sigui un mandat del parlament.

També ha volgut deixar per més endavant encara la decisió sobre la via a utilitzar per exercir el dret a decidir, a l’espera d’escoltar les opinions que s’expressin en la comissió del dret de decidir.

En conferència de premsa, Turull ha explicat que parlarà amb ICV sobre la qüestió de la via, ja que hi ha experts que encara han de passar per la comissió parlamentària, hi ha diverses opinions que s’han d’estudiar i hi ha la qüestió del calendari. ‘Seríem més partidaris de marcar-ho després, no volem fer cap pas en fals’, ha dit el portaveu de CiU, situant així aquesta decisió un cop s’hagi marcat data i pregunta.

Amb tot, Turull ha assegurat que CiU afronta aquest debat amb una gran voluntat de diàleg per la ‘transcendència’ del moment, tant pel que fa a la vessant nacional com pel que fa a la crisi, ja que ‘comença a haver dades que donen esperances’. El convergent ha demanat a la resta de grups que tinguin una actitud positiva, que no mirin qui proposa què, sinó el contingut, i ha apostat per ‘no donar cap pas en fals’ pel que fa al procés.

En aquest sentit, ha opinat que el parlament ha de fer un reconeixement a l’èxit de la Via Catalana i ha de tenir una reacció a la resposta de Mariano Rajoy a la carta d’Artur Mas. També ha afegit que caldria fixar la voluntat de celebrar una consulta el 2014 a través d’una resolució, així com remarcar que la data i la pregunta es decidiran abans de final d’any. S’ha referit al manifest de Joan Rigol però no aclarit si el presentarà CiU o votarà la proposta que faci un altre grup.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any