Duran deixa d’escriure al bloc, cansat del debat indepedentista

  • Diu que se sent decebut i que el mantindrà obert només per a escoltar les aportacions dels ciutadans

VilaWeb
Redacció
18.09.2013 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha decidit deixar d’escriure al bloc cansat del debat independentista. Duran explica en el darrer apunt al bloc, titulat ‘A reveure’, que se sent decebut perquè tots els comentaris que li fan són sobre la reivindicació nacional. Duran es queixa que no hi ha un altre debat per molt que ell introdueixi altres temes. ‘Observo, no sense decepció, que parli del que parli, tots els comentaris o la gran majoria prescindeixen del tema que exposo en els meus posts i van a parar a les nostres reivindicacions com a catalans, als horitzons nacionals que puguem tenir i a les tesis contràries. No hi ha un altre debat! Aquesta no era la vocació del bloc’, diu.

Duran diu que efectivament se n’ha de parlar, del vessant nacional, però argüeix que també s’han d’abordar altres problemes que té la societat catalana, espanyola i el món. ‘I quan ho faig, tot el debat es trasllada al problema espanyol per alguns, català per als altres i, per alguns com jo, problema per ambdues parts’, rebla.

Per tot plegat, ha decidit no continuar amb l’actual format del bloc, el deixarà obert perquè les persones que vulguin puguin exposar les seves propostes o opinions, i ell només intervindrà en funció de la matèria o del seu contingut.

Últim apunt íntegre al bloc de Duran i Lleida:

‘Reconec que després de més d’un mes sense presència meva al blog, com faig cada estiu, deu sorprendre aquest títol. Més aviat hauria de parlar de retrobament. Però no ho han llegit malament, no. És un a reveure.

No continuaré amb el format actual del blog. Romandrà obert perquè les persones que vulguin puguin exposar-me opinions o propostes. Les llegiré i hi intervindré en funció de la matèria o del seu contingut.

Per què aquest nou format? Senzillament perquè observo -no sense decepció- que, parli del que parli, tots els comentaris, o la gran majoria, prescindeixen del tema que exposo en els meus posts i van a parar a les nostres reivindicacions com a catalans, als diversos horitzons nacionals que puguem tenir i a les tesis contràries. No hi ha un altre debat! Aquesta no era la vocació del blog. És clar que se n’havia i se n’ha de parlar, però també s’ha de fer d’altres problemes de la societat catalana i espanyola o del món. I quan ho faig, tot el debat es trasllada, com deia, al problema espanyol per a alguns i català per als altres i, per a alguns -com jo-, problema per ambdues parts.

Aquesta setmana el gran debat és la carta de Rajoy a Mas. Cal parlar sense pèrdua de temps i trobar la manera de permetre conèixer què pensem els catalans. Quina por que ens expressem! Hi ha majoria silenciosa? Si? Doncs bé, la millor manera és permetre que s’expressi legalment en una consulta. I de marcs legals d’haver-n’hi, n’hi ha!

Em direu que em contradic i que acabo parlant del que em porta a la decisió d’administrar el blog d’una altra manera, però crec que avui té sentit que acomiadi aquesta etapa amb aquesta reflexió.’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any