Alfred Bosch, expulsat del congrés espanyol per haver parlat en anglès

  • Denunciava la manca de diàleg del govern balear i les intencions de Bauzá amb el decret de llengües

VilaWeb
Redacció
18.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta primera del congrés espanyol, Celia Villalobos, va expulsar ahir el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alfred Bosch, quan criticava el model educatiu de les Illes en el debat sobre una proposició de llei presentada per UPyD contra la corrupció i la regeneració democràtica. Poc després d’haver començat la intervenció, Villalobos va advertir a Bosch que se centrés en el debat sobre la proposició de llei si no volia que li retirés la paraula. El portaveu d’ERC va continuar el discurs, en anglès, i quan va tornar a ser interpel·lat per Villalobos va demanar si els diputats no podien aplicar el trilingüisme, com al sistema educatiu de les Illes. Tot seguit, fou expulsat.

Mentre va tenir la paraula, Bosch va denunciar que el PP s’hagués enfrontat a la comunitat educativa ‘imposant sense diàleg un decret de llengües enganyós’ i fent servir ‘l’ham del trilingüisme per destruir el sistema escolar, la llengua catalana i la comunitat educativa’.

El portaveu d’ERC va dir que tenia la impressió que no volien normalitzar l’anglès i començà a parlar-hi, en anglès. Villalobos el tornà a interrompre i li reclamà que deixés de parlar de l’anglès i de les Balears. Bosch, molest, va demanar per què els diputats no podien aplicar el trilingüisme i els alumnes de les Balears, sí.

 

Més informació: El govern Bauzá, inflexible ‘per molt que cridin al carrer’

Desmuntant la intoxicació sobre el futur de Catalunya a la Unió Europea

Jaume Duch, un portaveu que amenaça, amb un passat clarificador

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any