El parlament britànic felicita l’èxit de la Via Catalana

  • Diputats de tots els grups, excepte del partit conservador del primer ministre David Cameron, han signat la moció

VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 18:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diputats de diversos partits del parlament britànic van presentar dimecres una moció per felicitar Catalunya per la diada nacional. El text també reconeix ‘l’esperit democràtic i pacífic de la iniciativa de la Via Catalana amb centenars de milers de persones creant una cadena humana de 250 milles per tot el país per reclamar la independència per víes democràtiques’. 

Diputats de tots els grups, excepte del partit conservador del primer ministre David Cameron, han signat la moció. Entre els signants hi ha membres del partit laborista i del partit liberal -democràtica, socis del govern de Cameron. La va presentar el 4 de setembre el diputat Jonathan Edwards de Plaid Cymru.

Alfred Bosch, portaveu d’ERC al congrés espanyol, va proposar l’aprovació d’aquesta moció en la seva recent visita a LondresBosch va reunir-se amb el president de la Comissió d’Exteriors del Parlament i amb diputats escocesos i gal·lesos. 

L’any passat també es va aprovar una moció semblant

L’any passat el diputat del parlament britanic Hywel Williams, també del partit gal.lès Plaid Cymru, va presentar una moció semblant a Westminster. S’hi expressava la preocupació perquè l’actual constitució espanyola ‘no permet ni la independència d’una part del territori ni l’organització d’un referèndum que permetria al poble de Catalunya decidir democràticament la situació de la seva nació’.

El text de l’any passat també felicitava els catalans i assegurava que hi hauria una ‘manifestació massiva a Barcelona sota l’únic eslògan de ‘Catalonia, the next state of Europe’. La moció destacava el suport per la independència i per als ‘mecanismes democràtics i pacífics’ que s’adopten per aconseguir aquest objectiu.

Informació relacionada:

Bosch a Rajoy des de Londres: ‘Que aprengui de Cameron’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any