Bosch a Rajoy des de Londres: ‘Que aprengui de Cameron’

  • S'ha reunit amb el president de la Comissió d'Exteriors del parlament britànic

VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha demanat aquest dimarts des de Londres al govern de Mariano Rajoy que ‘deixi de donar lliçons i aprengui del primer ministre britànic David Cameron’. Bosch, que s’ha reunit amb el president de la Comissió d’Exteriors del parlament britànic i amb diputats escocesos i gal·lesos, ha remarcat que Madrid ha de fer com Westminster i ‘respectar’ la voluntat del poble català de fer un referèndum. El diputat ha instat Rajoy a evitar instal·lar-se en el ‘no constant’ que ‘no aporta res a la democràcia’.

‘En comptes de posar en risc les seves relacions, haurien de començar a fer amics’, ha destacat Bosch sobre el conflicte entre Espanya i Gibraltar. ‘A Londres s’hi ha de venir a fer amics, a parlar amb la gent que té més pedigrí democràtic de la terra’, ha assegurat el diputat d’ERC, afegint que Rajoy hauria ”d’aprendre del que han fet i estan fent’ els anglesos amb Escòcia. 

‘El que hauria de fer el govern del PP és tenir en compte la gent”, ha indicat. ‘Els gibraltarenys tenen drets, sigui quina sigui la situació al penyal, i els catalans també tenim els nostres drets i s’han de respectar’, ha avisat. Segons Bosch, ‘a Westminster respecten la nació escocesa’ i per això permeten el referèndum del 2014. ‘Això és democràcia, això és diàleg, el que no es pot fer és tancar-se en banda’, ha remarcat. 

Per Bosch, els britànics tenen clar que els referèndums són ‘una eina legítima i saludable” en democràcia. ‘Les qüestions no es resolen amb menys democràcia i menys votacions, es resolen amb més democràcia’, ha recordat el diputat català, destacant que Londres pot donar ‘una gran lliçó’ a Espanya. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any