Un 52%, a favor de la independència

  • Una enquesta de la Cadena Ser calcula que tan sols hi està en contra un 24% de ciutadans del Principat · El 59,7% anirà a votar encara que el referèndum sigui declarat inconstitucional

VilaWeb
Redacció
11.09.2013 - 09:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La majoria social favorable a la independència es consolida, segons el sondatge publicat per la Cadena Ser avui. Un 52% dels catalans del Principat es declara favorable a la independència de Catalunya, mentre que tan sols un 24% s’hi mostra contrari. El sondatge l’ha fet ObSERvatorio de MyWorld i també indica que un 15,9% encara no ha decidit el seu vot o no el vol dir. Un 7,7% dels consultats diu que s’abstindrà en un referèndum d’independència.

Una majoria més amplia, un 80,5% dels catalans, volen que se celebri un referèndum per decidir el futur del país. I, encara que la consulta fos declarada inconstitucional, el 59,7% dels catalans anirien igualment a votar. D’altra banda, en cas d’un acord entre Govern i executiu espanyol sobre un model de finançament similar al concert basc, el vot a favor de la independència continuaria sent majoritari amb un 46,8%. En aquest supòsit, el 27% dels catalans hi votarien en contra.

la pregunta sobre si els catalans segueixen apostant per la independència de Catalunya encara que això suposés quedar fora de la Unió Europea, la majoria dels enquestats, en un 47,4%, es mantindrien a favor de la independència.

En referència a les culpes per haver arribat a la situació actual, els enquestats assenyalen en un 54% al PP i a la dreta espanyola com a principals responsables de l’empitjorament de les relacions entre Catalunya i Espanya.

ERC guanyaria les eleccions al Parlament i C’s seria tercera força

Pel que fa a la intenció de vot si se celebressin eleccions al Parlament, ERC quedaria com a primer partit amb un 22,1% dels vots, un 1,4% més dels que obtindria CiU que quedaria en segon lloc amb una caiguda de 10 punts. Ciutadans es convertiria en tercera força política a Catalunya per la caiguda de 4 punts del PSC, que quedaria com a cinquena força, i la davallada del PP que obtindria només el 7% dels vots. ICV-EUiA se situaria amb un 12,1% com el quart partit del Parlament mentre que la CUP es mantindria estable amb un 3,3% dels vots.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any