Joana Ortega participarà en la Via Catalana

  • La vice-presidenta diu que serà un 'exercici de civisme i de democràcia des de diferents crits'

VilaWeb
Redacció
09.09.2013 - 11:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern català, Joana Ortega (Unió), ha anunciat avui que participaria en la Via Catalana de l’Onze de Setembre En una entrevista a Ràdio 4, Ortega ha assumit que el crit de la cadena humana serà a favor de la independència. I s’ha mostrat convençuda de la voluntat de l’ANC perquè la mobilització ‘sigui inclusiva’. En aquest sentit, ha afegit que la Via Catalana serà un ‘exercici de civisme i de democràcia des de diferents crits’ i ha insistit que el protagonisme l’hi ha de tenir la societat civil i no pas els politics.

A més, Ortega ha defensat que les converses entre governs per la consulta siguin discretes i ha remarcat que no hi ha un únic interlocutor sinó molts.

Artur Mas va donar llibertat als seus consellers per a assistir a la Via Catalana, tal com va fer en la manifestació de la Diada de l’any passat. Santi Vila, Felip Puig, Germà Gordó, Ferran Mascarell i Neus Munté són els consellers que havien dit fins ara que hi anirien.

Ni el president de la Generalitat, Artur Mas, ni la del parlament, Núria de Gispert, no participaran en la cadena humana, però tots dos en rebran els organitzadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any