El curs escolar comença amb molta tensió a les Illes

  • Els docents votaran dimecres si fan vaga indefinida · Reunió avui entre els sindicats i la conselleria

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El curs escolar a les Illes comença avui amb una ambient molt tens per als docents, arran de la política educativa del govern de Bauzá. La conselleria, després d’haver expedientat tres directors d’institut de Maó que es van negar a aplicar el nou decret de llengües, els ha prohibit de reincorporar-se a la feina. I això ha encès encara més els ànims. A més, mestres i professors decidiran demà passat en una votació si convoquen una vaga indefinida.

La conselleria d’Educació va notificar la setmana passada als tres directors d’institut de Maó que avui no es podrien reincorporar. Immediatament, va començar una recollida de signatures de suport als directors, aplegades en aquesta pàgina de Change.org, que ja n’ha aplegades unes 8.500.

Els directors de l’IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés van quedar suspesos de sou i feina a final de juliol, però aleshores la conselleria va dir que la mesura afectava exclusivament el càrrec de director. Tanmateix, dimecres passat els van comunicar que no podrien ni tan sols exercir la funció de mestres, fins l’1 de novembre, quan s’acabarà el període de tres mesos de càstig imposat.

La pressió contra el govern no solament s’ha exercit a la xarxa, sinó també per part dels partits de l’oposició, que han insistit a la consellera, Joana Maria Camps, que anul·lés l’expedient als directors. D’aquesta qüestió també en tractaran els sindicats en la reunió que tindran previsiblement avui amb la consellera. Posaran damunt la taula les condicions laborals dels professors i la polèmica aplicació del decret de llengües.

Possible vaga indefinida

En aquest context, els mestres i professors votaran demà passat al vespre en diversos centres de les Illes si fan una vaga indefinida de protesta. L’assemblea de docents amb mig miler d’assistents, ja es va reunir divendres a Porreres per a començar-ne els preparatius.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any