‘Qui no vulgui ser comptat com a independentista, que no vingui a la cadena’

  • El vice-president de l'ANC reitera que el lema de la Via Catalana no ha canviat

VilaWeb
Redacció
19.08.2013 - 19:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, ha reiterat avui, tal com ja va dir VilaWeb, que el lema de la Via Catalana —’Via Catalana cap a la independència’— no havia canviat i ha aconsellat, de manera contundent, que qui no vulgui ser comptat com a independentista que no hi participi. Marfany ha recordat que la Via Catalana l’organitza una entitat que treballa per aconseguir la independència, i que per tant, tothom qui hi participi, serà comptat com a tal. Sobre els rumors entorn de possibles boicots, Marfany ha afirmat que ‘no els preocupa’ perquè ‘no hi ha capacitat per boicotar-la’.

Amb tot, Marfany ha tornat a insistir que, més enllà de ser o no independentista, a la cadena humana hi pot participar tothom que cregui que un estat propi per a Catalunya és l’eina necessària per resoldre els problemes que té el país.

Pel que fa a les xifres, Marfany ha avançat que ja s’ha superat les 300.000 inscripcions, però que encara hi ha trams sense cobrir a les Terres de l’Ebre i al nord de Girona. En aquest sentit, ha assegurat ‘que és bo que se’n parli’ per no caure en l’autocomplaença i perquè la gent s’activi. Ha dit que que l’ANC està convençuda que s’acabaran omplint tots els trams i ha reiterat la crida que ja va fer la presidenta Carme Forcadell: que la gent de Barcelona es desplaci al territori.

Per últim, el vice-president de l’ANC ha reconegut que estan negociant amb Renfe la possibilitat de llogar trens o, com a mínim, potenciar el servei d’algunes línies en vista l’Onze de Setembre. Malgrat que encara no han rebut resposta, Marfany ha demanat responsabilitat a Renfe per evitar un col·lapse del servei en aquells llocs per on passi la Via Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any