Les fotografies més… perfectes

  • Una web cultural en publica cinquanta, amb una sincronia total

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Importants premis fotogràfics, com ara els Premis Pulitzer i el Word Press Photo, volen distingir cada any les fotografies més impactants del fotoperiodisme professional. Són instantànies que fixen plàsticament esdeveniments històrics amb una immediatesa i una força que sovint no tenen les paraules. Fa un any, el World Press Photo 2012 va recaure en el barceloní Samuel Aranda, per una fotografia de les revoltes del Iemen publicada al New York Times.

Però d’imatges impactants n’hi ha d’altre menes. No es tracta necessàriament d’esdeveniments rellevants polítics o socials. Però la casualitat o destí, la sincronia entre el moment i l’etorn esdevé quasi perfecta. Solen ser fotògrafs poc coneguts, potser professionals o aficionats, però que fan de la quotidianitat un instant esplèndid i immortal. Podrien, si més no, guanyar alguna categoria dedicada a la sincronització més reeixida. Algunes imatges fan riure, d’altres hipnotitzen i més d’una sembla inverossímil. Però són pura i mera realitat.

En fem una selecció, però a la pàgina sobre cultura Pêssega d’Oro, entre més, podeu veure la llista de les cinquanta fotografies més perfectes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any