Jordi Pujol constata que ‘el trencament entre Catalunya i Espanya és un fet’

  • Creu que l'actitud espanyola 'fa estèril' el discurs dels qui parlen de refer ponts

VilaWeb
ACN
16.08.2013 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol constata, en un article publicat a La Vanguardia, que la ruptura de Catalunya amb Espanya és un fet. Diu que Catalunya ha actuat en el marc espanyol ‘amb lleialtat, convicció i sovint amb eficàcia’, però que ‘ara és d’acceptació general que s’han trencat tots els ponts’. ‘Fins que no hi hagi un referèndum o una consulta no sabrem el grau i la intensitat d’aquest trencament. Però ara mateix la ruptura és un fet’, subratlla. També diu que l’actitud de l’estat ‘mata tota esperança’ i ‘fa estèril’ el discurs dels qui parlen de refer ponts.

Pujol apunta que els objectius del govern espanyol són ‘tan radicals, tan orientats a ‘acabem d’una vegada’ i ‘que dins d’una o dues generacions ja no es parli més d’això del català i de l’estatut’ que maten tota esperança’. És per això que ha demanat als qui parlen de refer ponts que analitzin la realitat sense autoengany. 

Al seu parer, amb la situació actual, ‘i sense cap previsió de canvi’, té ‘tota la lògica i el sentit que hi hagi hagut i hi hagi un gran increment del sentiment independentista’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any