Brigadistes demanen responsabilitats per la mort l’any passat de dos companys

  • Una de les víctimes era el brigadista de la Pobla del Duc Emilio Abargues

VilaWeb
VW Ontinyent / EuropaPress
12.08.2013 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els brigadistes que van treballar en l’extinció de l’incendi declarat fa un any a la Torre de les Maçanes, en què dos efectius forestals hi van perdre la vida, han sol·licitat que ‘s’aclarisquen les responsabilitats’ per aquests fets, en considerar que es va produir ‘un cúmul d’errors en la cadena de comandaments’. 

Ho ha explicat a Europa Press el secretari general de la secció sindical de CCOO a Tragsa, Juan Francisco Miralles, qui ha ressaltat que ara que fa un any de l’inici de les flames, ‘encara no s’ha aclarit res’. 



L’incendi va començar el 12 d’agost de 2012 a la Torre de les Maçanes, i es va estendre a terrenys dels termes municipals de Penàguila i Benifallim. L’origen del foc va estar, segons les investigacions, en l’avaria d’un cotxe que es va cremar al costat d’una zona de massa forestal. 



Les flames van costar la vida al brigadista de la Pobla del Duc, Emilio Abargues, i a l’agent mediambiental Ernesto Aparicio, a causa d’una flamarada provocada per l’explosió de diverses bosses d’aire mentre lluitaven contra l’incendi en una pista forestal. 


Miralles ha manifestat aquest dilluns que un any després dels fets ‘encara no s’ha aclarit res’, i ha criticat la ‘lentitud a l’hora de demanar responsabilitats i d’aclarir’ els fets. ‘Tot es va deure a un cúmul d’errors humans en la cadena de comandament’, ha opinat, i ha incidit en la ‘necessitat’ i el ‘desig’ que ‘s’aclarisquen’ les circumstàncies i que ‘es dirimisquen responsabilitats’. 



‘Tot segueix igual’



El representant sindical ha afirmat que des de llavors ‘tot segueix igual’, i que no s’han pres mesures addicionals de seguretat. ‘Els protocols per a aquest tipus d’actuacions existeixen, per a tot, el problema és quan s’incompleixen’, ha afegit. Igualment, ha assegurat que ‘no confia que el tema s’aclarisca de manera ràpida’. 



Finalment, ha subratllat que la memòria dels morts ‘no s’oblida’, i ha indicat que durant els últims mesos s’han succeït accions de record. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha en marxa una recollida de signatures per a sol·licitar a Tragsa ‘més transparència’ quant al subministrament d’informació sobre l’incendi, i que ‘facilite l’informe’ que va elaborar en el seu moment sobre els fets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any