L’estat recompra a Bankia una empresa vinculada a les forces armades en ple agost

  • Adquireix el 20,14% de les accions d'Indra

VilaWeb
Redacció
07.08.2013 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’entitat nacionalitzada Bankia es va desprenent poc a poc de la cartera industrial heretada de Caja Madrid i Bancaja. L’estat, mitjançant la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), va comprar-li ahir el 20,14% de la participació que tenia de l’empresa Indra.

Part del negoci d’aquesta companyia està relacionat amb la seguretat de l’estat, perquè gestiona les comunicacions per satèl·lit de l’exèrcit espanyol, i es va privatitzar el 1999. Ara, en ple agost, l’estat l’ha recomprat. 

Durant els anys 90, la SEPI havia sigut la principal accionista d’Indra i al final de la dècada el 66% del seu capital va sortir a la borsa. Ara, d’aquesta operació se’n poden derivar conflictes d’interessos perquè un dels principals clients d’Indra és, precisament, l’administració pública. 

Ara l’estat ha pagat 337 milions d’euros pel 20,14% del capital i ha justificat l’operació perquè ‘permet preservar l’estabilitat accionarial d’una companyia que constitueix un dels pilars de la nostra base tecnològica i presència internacional’. 

D’una altra banda, Bankia diu que aquesta operació té lloc dins del marc del seu pla estratègic 2012-2015 i que ja va fer el mateix amb IAG. 

Els altres propietaris d’aquesta empresa són ara coma ara la Corporación Financiera Alba (11,32%), la família del Pino (5%) o LiberBank (5%), la resta de les accions cotitzen a la borsa. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any