Recollida de signatures per a la vaga indefinida a les escoles de les Illes

  • Si el 40% dels mestres ho vol, votaran convocar la vaga

VilaWeb
Redacció
05.08.2013 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Docents de les Illes ha començat la recollida de firmes dels treballadors de l’Educació Pública per a convocar una assemblea per votar començar el curs, el pròxim 13 de setembre. Si aconseguissin un 40% de signatures, podrien convocar-la a tots els centres educatius. Ara bé, també hi ha d’altres maneres, com ara que la convoquin els sindicats o la junta dels directius docents. 

Guillem Barceló, portaveu de l’Assemblea de Docents, va assegurar en declaracions a VilaWeb que la possible convocatòria d’una vaga indefinida ‘no és un capritx sinó que hi ha molts portaveus de les assemblees dels centres que ho demanen’.

‘Els esdeveniments a Menorca han canviat radicalment l’escenari i sembla que fins i tot els sectors menys mobilitzats s’hi mostren ara a favor’ explicava Barceló. 

Per què la vaga es convoqui finalment hi ha diverses possibilitats. D’una banda, l’Assemblea de Docents celebrarà el dia 30 d’agost una reunió amb la vaga com a únic punt a l’ordre del dia i es durà a votació secreta. De l’altra, perquè tiri endavant legalment o bé la pot convocar la junta dels directius docents o bé s’aconsegueixen signatures del 40 per cent dels treballadors o bé la convoquen els sindicats. 

Precisament Maria Antònia Font, portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI), el sindicat majoritari, va dir en declaracions a VilaWeb que estan considerant convocar-la. Comissions Obreres també s’hi ha mostrat favorable en cas que la resta dels sindicats s’hi sumin. 

Opinió a VilaWeb de Font (STEI): ‘Bauzá vol infondre la por entre el professorat’ (01.08.2013)

La comunitat educativa de les Illes s’encén (02.08.2013)

Cap a la vaga indefinida en el començament de curs a les Illes (03.08.2013)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any