CDC vol una candidatura única a les europees a favor del dret de decidir

  • Lluís Corominas diu que el partit negociarà amb altres formacions els pròxims mesos

VilaWeb
Redacció
04.08.2013 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) promou una candidatura única a favor del dret de decidir per a les eleccions europees del maig del 2014. En una entrevista a l’agència Efe, el vice-secretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, que és secretari general ‘de facto’ arran de la delegació de funcions d’Oriol Pujol, ha argüit que tindria molt sentit, tot recordant que mesos després hi ha prevista la consulta. D’aquesta manera, diu, es veurà a Europa que els partits a favor del dret de decidir són majoritaris i tenen ‘una sola veu’ en aquest àmbit.

Per Coromina, la candidatura hauria d’anar més enllà d’una coalició entre CDC i Esquerra i incloure la resta de formacions a favor del dret de decidir com PSC i ICV. Pel que fa a les reserves expressades en més d’una ocasió pel cap d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre una candidatura conjunta, Coromina ha volgut deixar clar que CDC no contempla la possibilitat de concórrer a les eleccions sense Unió.

Corominas ha explicat que en els pròxims mesos començaran les negociacions, ‘que seran discretes’, entre els partits, i ha dit que espera que totes les formacions ‘abandonin els tacticismes tradicionals per treballar en clau de país amb l’objectiu d’un projecte comú a Europa’. També ha anunciat que, en cas que no prosperi aquesta iniciativa, CDC mantindrà la seva fórmula habitual a les europees, en coalició amb el PNB.

Sobre el PSC: ‘No furgarem en sectors del partit perquè ens interessa el PSC com a partit’

Respecte al PSC, que a les europees se sol presentar amb el PSOE perquè la circumscripció és d’àmbit espanyol, Corominas ha assegurat que hi ha fórmules de col·laboració i de coalició, tot i que no n’ha donat detalls. I ha fet una petició clara: ‘El PSC hauria de prendre decisions sobre el seu paper en el procés sobiranista, té un debat intern que ha de resoldre, però a nosaltres ens agradaria un PSC fort a favor de la consulta; no furgarem en sectors del partit perquè ens interessa el PSC com a partit.’

Precisament avui Dolors Collell, membre impulsora de Nova Esquerra Catalana, el nou partit d’Ernest Maragall, ha fet una crida per una candidatura sobiranista única a les europees. El mateix Maragall, el conseller de Cultura Ferran Mascarell i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja es van mostrar partidaris d’aquesta opció en un acte conjunt aplegats en un manifest amb el títol Junts a Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any