Xixona també exigeix que s’investigue a fons l’incendi de l’estiu passat a la Torre de les Maçanes

  • Hi va morir el brigadista de la Pobla del Duc Emilio Abargues

VilaWeb
Redacció
31.07.2013 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Xixona va aprovar en el ple d’aquest mes de juliol la moció d’alcaldia per la qual s’insta la Conselleria de Governació i l’empresa Tragsa a invstigar de manera ‘àgil i veraç’ les causes de l’incendi de l’estiu passat en què hi van morir el brigadista de la Pobla del Duc Emilio Abargues, i l’agent forestal Ernesto Aparicio, a més de causar dos ferits. El foc va afectar aquest municipi i sobretot la Torre de les Maçanes.

A més, l’Ajuntament reclama que Tragsa readmeta Francisco Peralta, veí de Xixona, i acomiadat el mes de maig passat després d’haver criticat la intervenció en l’incendi. La moció es va aprovar amb els vots de PSOE i EUPV. El PP hi va votar en contra.

L’any passat, tant Compromís com EUPV i el sindicat CCOO van reclamar que s’aclariren les circumstàncies que van dur a la mort del brigadista i de l’agent forestal. El sindicat ja va anunciar encara l’agost passat que exerciria l’acusació particular en entendre que es van produir negligències en la direcció de les tasques de lluita contra el foc. Recordem que a més dels morts, el foc va provocar dos ferits. A mitjans d’aquest juliol, un grup de bombers i brigadistes es van concentrar davant el parc de Bombers de Sant Vicent del Raspeig per a exigir la readmissió de Francisco Peralta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any