L’Anella de Cal Bufalà, de nou Bellvís

  • En un futur es podrà veure al Casal Cultural

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lliurament de l’anella original de Cal Bufalà, per part de família López Llauder al poble de Bellvís, fou l’acte més destacat dels Firals, la festa que gira entorn a la llegenda de l’anella. Una peça que formarà part d’una exposició permanent al Casal Cultural Sebastià Serrano.

L’alcalde de Bellvís, Francesc Fabregat, va agrair a la família descendent de cal Bufalà el gest de donar al municipi una peça tant singular com l’anella que amb els disset anys dels Firals ha agafat un protagonisme especial. Segons un dels membres de la família López Llauder la seva família feia uns cinquanta anys que tenien l’anella.

Exposició

De moment l’anella original es conservarà a la casa de la vila i ocuparà el lloc de la reproducció que fins ara hi havia i que ha estat donada a la família López Llauder. Segons ha explicat l’alcalde Fabregat la intenció es que en el futur l’anella es pugui veure en una exposició permanent al Casal Cultural Sebastià Serrano formada per peces singulars del municipi.

Firals

El lliurament de l’anella es va fer abans de la missa de bateig, enguany, dels bessons de cal Bufalà. Cada any els infants protagonistes estan relacionats amb alguna de les branques de cal Bufalà o de persones vinculades als Firals.

Uns Firals que mouen uns 350 persones i que enguany ha comptat amb més participació en els grups de malabars, amb alguna novetat en els malabars de foc. Cal recordar que els participants d’aquesta part de l’espectacle van crear els Saltimbankis de Bellvís i porten les seves habilitats malabars fora de la vila.

Fabregat també ha destacat la renovació generacional dels participants als Firals, d’una manera esgraonada, on els més joves van agafant el relleu o complementant als més grans. Per l’alcalde, i promotor dels Firals en el seu dia, és una mostra de bona salut i de continuïtat de la festa que es fa el darrer cap de setmana de juliol.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any