Obre el Casal Cultural Sebastià Serrano de Bellvís, un espai per generar identitat local

  • La segona fase ha estat inaugurada pel conseller Recoder

VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
22.03.2011 - 09:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres es va inaugurar, a Bellvís, la segona fase del Casal Cultural Sebastià Serrano. Aquesta actuació posa a disposició de les entitats locals diferents espais per poder desenvolupar les seves activitats.

Un equipament que, com va dir en l’acte inaugural, el lingüista i fill il·lustre de Bellvís que li dóna nom, Sebastià Serrano, ha de ser un “element generador d’identitat d’aquest poble”.

La inauguració va estar presidida per Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, acompanyat de Francesc Fabregat, alcalde de Bellvís, entre altres autoritats.

En el seu parlament, Francesc Fabregat va dir que “fem realitat el que fins ara era una necessitat”. L’alcalde va repassar, breument, el procés de construcció, engegat fa deu anys. Va explicar que, en la planta baixa, hi ha l’espai de la Coral i l’Escola de Música. Tot just els representants més petits d’aquesta última van interpretar un seguit de cançons, després dels parlaments. La primera planta està dedicada a les entitats locals, on comptaran amb despatxos i espai per reunions o xerrades.

Queda, per una propera actuació, la construcció de la biblioteca (segona planta) i l’adequació de la sala d’actes, amb la instal·lació del pati de butaques.

Fabregat va tancar dient que el Casal recollia el sentit d’un escrit d’anys, de Sebastià Serrano, on demanava que “esforceu-vos en invertir en coneixement i informació”, tot esperant que el nou edifici porti a un increment i millora de les activitats culturals.

Emocions

Per la seva part, Sebastià Serrano va dir estar “carregat d’emocions”. Va recordar que Bellvís va saber passar, en el seu dia, dins del món rural, a la modernitat, ara també ho fa perquè el “futur és el futur del coneixement”. Així va parlar d’un edifici que ha de ser “generador de bones relacions (alhora) que difusor i emmagatzemador de saber”. Serrano va insistir en “invertir en talent, creativitat i innovació” i “estar en bona disposició de tenir èxit social, familiar i particular”.

Fer poble

Per la seva part el conseller Recoder va dir de que la “cultura és una porta a la felicitat” i que el nou Casal ha de ser un lloc de relacions personals, tot recordant que “un poble és gent que es coneix, que es saluda”. Va destacar que Serrano és algú que no ha amagat mai el seus orígens i, va afegir, que és bo que el seu poble el reconegui en vida.

El nou Casal Cultural Sebastià Serrano entrà en funcionament en un parell de setmanes. Aquesta fase ha costat uns 650.000 euros. I ha estat finançat amb diferents ajudes i pel propi Ajuntament.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any