L’equip de futbol sala català, als Jocs Mundials de Cali

  • La selecció participa per primera vegada en aquesta competició mundial patrocinada pel COI

VilaWeb
Redacció
26.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les seleccions esportives catalanes reconegudes internacionalment fan un pas més avui. Per primera vegada, l’equip de futbol sala de Catalunya participa en els Jocs Mundials que es fan a Cali (Colòmbia). Es tracta d’una competició patrocinada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i que inclou disciplines que no són olímpiques i aspiren a ser-ho. Els jocs es fan cada quatre anys i aquesta vegada el futbol sala és un dels esports de demostració elegits pel comitè organitzador, perquè té molt de seguiment a Colòmbia. La selecció catalana és reconeguda i té dret de participar-hi per haver acabat quarta en l’últim campionat d’Europa.

En la recepció als jugadors i tècnics de la selecció, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va remarcar la importància de la participació en els jocs: ‘La vostra presència a Colòmbia crea un precedent important en el camí constant i sense fre d’internacionalitzar l’esport català. Competireu a l’estranger i teniu la responsabilitat de projectar Catalunya i el nostre potencial esportiu a escala internacional.’ Per una altra banda, el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, va reivindicar: ‘És la primera vegada que una selecció catalana prendrà part en aquest competició d’àmbit mundial.’

Als Jocs Mundials, hi participen quatre mil atletes de cent vint països i en trenta-una disciplina. En futbol sala, Catalunya jugarà en la fase de grups amb el Brasil, Austràlia i Colòmbia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any