Mercat romà de Iesso Guissona

  • La població de la Segarra recrea unes termes, un campament de legionaris i un mercat d’esclaus per transportar als visitants al un passat clàssic

VilaWeb
Redacció
20.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui Guissona (Segarra) rememora el seu passat romà, quan era una vila anomenada Iesso. Ho fa amb un mercat ambientat en l’època on no hi falten botigues de productes exòtics, un campament de legionaris, compra venda d’esclaus i unes termes on relaxar-se. Els espectacles s’intercalen amb conferències i visites guiades als nombrosos jaciments arqueològics de la població, que en el seu moment va ser una de les més importants de la Catalunya central.

Durant tot el dia hi ha programada una desena d’activitats destinades a conèixer els aspectes de la vida quotidiana en una ciutat romana, com la manera de vestir, la higiene, la rutina d’un soldat o les formes d’entreteniment. També hi ha tallers, contes i una escola de legionaris pensats perquè els més petits s’introdueixin a l’ època. A més, en motiu de la festa, es faran visites guiades al Parc Arqueològic i el Museu Eduard Camps farà jornada de portes obertes.

La vessant més festiva del mercat començarà a les 11.30 amb la cercavila del gegantó que representa el déu Bacus. Al migdia la plaça Major es convertirà l’eix dels espectacles amb la dansa dels sacerdots Salis i la venda d’esclaus. A la tarda hi haurà les majestuoses entrades a la ciutat de Juli Cèsar i Celòpatra, acompanyats dels seus seguicis. Desfilaran i s’exhibiran pels carrers del poble fins al vespre, on els rebrà uns representació del Senat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any