Montoro: ‘La Generalitat paga els serveis públics gràcies al govern d’Espanya’

  • Cleries li recorda que l'estat paga 'amb els impostos dels catalans' i l'emplaça a estalviar suprimint el xalet de Llanos de Luna

VilaWeb
Redacció
09.07.2013 - 17:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha dit en el senat que ‘si la Generalitat pot finançar els serveis públics és gràcies al govern d’Espanya, que està aportant tot el finançament’, i ha rebutjat les acusacions d’ERC i CiU sobre la recentralització de les competències. El portaveu de CiU al senat, Josep Lluis Cleries, li ha respost amb contundència i li ha recordat que l’estat paga ‘amb els impostos dels catalans’. A més, li ha suggerit que si vol estalviar ‘no és necessari que li posin un xalet a la delegada del govern espanyol a Catalunya’. ‘Poden suprimir la delegada, la delegació i el xalet. No necessitem de res, tenim govern de la Generalitat’, ha sentenciat.

La senadora d’ERC Esther Capella, li ha demanat que compleixi la constitució i la LOAPA i pagui en un termini de 30 dies ‘la quantitat que deu a Catalunya per diferents conceptes, que ascendeix a 8.000 milions d’euros’.

A més, Capella li ha suggerit que, ‘si vol aprimar les administracions’, suprimeixi els pressupostos assignats al Ministeri d’Educació i Sanitat i transfereixi els seus recursos a les comunitats autònomes que tenen la competència. Capella ha acusat al PP de ‘fer-ho tornar tot: la mantilla, els toros, el PHN i el transvasament de l’Ebre, però no hi ha marxa enrere perquè amb els catalans que no hi comptin’.

Per contra, Montoro ha ironitzat demanant a la senadora ‘només una mica de coherència’ i ha assegurat que quan els republicans han governat a Catalunya ‘l’han deixat en bancarrota i no han pagat les factures’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any