Llanos de Luna es fa arreglar una torre a Pedralbes per a viure-hi

  • És la residència oficial de la delegació del govern espanyol a Catalunya · Ha restat deshabitada els últims nou anys i s'hi han hagut de fer reformes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Pere Cardús Cardellach
03.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, anirà a viure aviat a una torre de Pedralbes que ha estat rehabilitada després d’estar nou anys deshabitada. La finca, al carrer de l’Abadessa Olzet, propietat del patrimoni del govern espanyol des de fa trenta-cinc anys, és la residència oficial del delegat del govern i, abans, del governador civil. La delegació del govern espanyol ha confirmat a VilaWeb el trasllat de Llanos de Luna, que fins ara ha viscut al seu domicili particular.

Fonts de la delegació expliquen que Llanos de Luna es traslladarà a la residència oficial per raons de seguretat, aconsellada pels cossos de seguretat espanyols. I afegeixen que no poden confirmar la data exacta del trasllat ni el cost de les reformes que s’hi han fet.

La torre és situada en una de les zones més cares i luxoses de la capital catalana i té jardí i piscina. Les últimes imatges que s’hi han captat mostren un espai semiabandonat. Fonts de la delegació del govern espanyol admeten que aquests nou anys tan sols s’hi ha fet un manteniment bàsic i que ara ha calgut habilitar-la perquè la delegada espanyola hi pugui anar a viure. Amb tot, asseguren que el cost de les reformes no serà desmesurat, perquè la nova estadanta és una persona molt austera.

A la residència oficial del màxim representant del govern espanyol a Catalunya hi van viure Ferran Cardenal (governador civil amb Felipe González, entre el 1982 i el 1992); Julia García-Valdecasas (delegada del govern amb José Maria Aznar, entre el 1996 i el 2003) i Susanna Bouis (delegada amb Aznar, entre el 2003 i el 2004). En canvi, amb l’arribada al poder de José Luis Rodríguez Zapatero, el socialista Joan Rangel va decidir de quedar-se al domicili particular, on va traslladar el dispositiu de seguretat. Montserrat García Llovera, substituta de Rangel quan aquest va anar a la llista del PSC-PSOE a les eleccions espanyoles del 2011, tampoc no va anar a viure a la torre de Pedralbes.

 

Més informació: Llanos de Luna, en l’homenatge als combatents espanyols de l’exèrcit nazi (16.5.2013)

El Parlament de Catalunya, contra Llanos de Luna (14.3.2013)

Llanos de Luna: ‘És important que hi hagi gent ‘pija’, que són els que gasten’ (26.4.2013)

VÍDEO: Puigdemont explota amb Llanos de Luna (8.2.2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any