El Parlament de Catalunya, contra Llanos de Luna

  • Demana al govern espanyol que substitueixi la delegada per l'actitud hostil contra les institucions catalanes

VilaWeb
Redacció
14.03.2013 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció que demana al govern espanyol la substitució de la delegada a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per la seva ‘actitud hostil i manca de respecte cap a les institucions catalanes’. S’ha aprovat amb 86 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP), 27 en contra (PP i C’s) i 20 abstencions (PSC).

El text diu que la delegada del govern espanyol ha impulsat accions i declaracions que ‘tendeixen a coaccionar la voluntat expressada pels plens municipals i que no fan cap favor a la democràcia’, en referència a la croada de Llanos de Luna contra els municipis sobiranistes. La moció també insta la Generalitat a donar ‘cobertura política i jurídica’ als ajuntaments que hagin estat objecte de recursos contenciosos-administratius.

Marc Sanglas, diputat d’ERC, diu que Llanos de Luna hauria de preocupar-se per millorar el finançament dels ens locals i no per recórrer als acords que prenen els ajuntaments. CiU ha secundat la moció presentada per ERC, i el diputat Albert Batalla, ha retret l’actitud de Llanos de Luna. Per la seva banda, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha carregat contra la ‘persecució a la democràcia’ que suposa portar ajuntaments als tribunals, com ha fet la delegada del govern espanyol.

El PSC s’ha abstingut, i la diputada i batllessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha considerat que la moció barrejava la defensa del món local amb la destitució de la delegada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any