El govern anunciarà la data de la consulta a final d’any

  • Homs: 'És fastigós que es digui que el concert va ser subvencionat' · Muriel Casals estima que el cost del concert ronda els dos milions d'euros i diu que els números seran consultables

VilaWeb
Redacció
01.07.2013 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que el govern mantenia el compromís de fer la consulta el 2014, bo i recordant que encara hi havia molta feina per fer. Ha dit que encara no descartava una consulta pactada amb el govern espanyol. També ha reafirmat que el calendari pactat amb ERC era que a final del 2013 o principi del 2014 es fixés la data de la consulta. ‘L’objectiu no és anar ràpid sinó fer-ho possible, ja que està plantejat en termes de no retorn.’

Homs ha evitat de dir si preferia una consulta el 2016 amb acord amb Madrid o una el 2014 sense acord. En tot cas, ha reafirmat que el calendari pactat amb ERC era que a final del 2013 o principi del 2014 es fixés la data de la consulta. ‘L’objectiu no és anar ràpid sinó fer-ho possible, ja que està plantejat en termes de no retorn.’ Un canvi de xip que ha fet el país, segons Homs, que ha lamentat que des de la política espanyola no se sàpiga llegir i ho vegin com ‘una calorada d’estiu’. Davant d’aquesta situació, ha alertat que la política espanyola podia viure d’esquena a allò es planteja a Catalunya durant una temporada però que no ho podrà fer ‘indefinidament’ perquè és una demanda que es fa des de la radicalitat democràtica.

‘És fastigós que publiquin que el Concert per la Llibertat era subvencionat’

D’una altra banda, Francesc Homs ha qualificat de ‘fastigós’ que alguna premsa de Madrid publiqui informacions falses com que el Concert per la Llibertat fou subvencionat pel govern. ‘El govern no hi ha posat ni un euro’, ha dit Homs, en una entrevista a El Món a RAC1. I ha explicat que fins i tot Òmnium Cultural, entitat organitzadora del concert, ha refusat enguany cobrar la subvenció anual que rep del govern, de l’entorn d’un mig milió d’euros, atesa la difícil situació de les finances públiques de la Generalitat.

Cap artista no va cobrar i tots van renunciar als drets d’autor

Al mateix programa, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que el cost del concert, a l’espera de rebre totes les factures, rondava els dos milions d’euros, sobretot en el lloguer d’equips de so, tècnics, seguretat i logística. Tot aquest cost, ha dit, serà cobert íntegrament amb el pagament de les entrades. Casals ha explicat que els comptes del concert seran consultables i ha explicat que cap dels artistes no va cobrar i que tots ells van decidir renunciar als seus drets d’autor. També ha agraït al Barça ‘el preu d’amic’ que fa fet per al lloguer del Camp Nou i al diari El Punt Avui que sufragués tot el cost de l’espectacular mosaic que va omplir les grades del camp.

Homs: ‘La referència a Palestina va ser un error’

Tant Homs com Casals s’han felicitat per l’èxit del concert i han dit que estan convençuts que projectarà a Espanya i a la resta del món el consens majoritari de les forces polítiques i de la societat civil catalana pel dret de decidir. Per Homs, el concert va ser ‘una expressió democràtica i pacífica’. Com a única crítica, Homs ha considerat un error la referència a Palestina al final del concert. ‘Penso que hem de ser més astuts’, ha dit, argüint que amb segons quina mena de referències es poden perdre aliats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any