Vic ret homenatge a Guillem Agulló

  • La CUP de Vic fa un acte de reconeixement al jove assassinat fa vint anys, al passatge que porta el seu nom · Hi participen el pare d'Agulló i el diputat David Fernàndez

VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa unes quantes setmanes que Vic té un carrer amb el nom de Guillem Agulló, jove militant antifeixista que va ser assassinat per cinc neonazis ara fa vint anys a Montanejos (Alt Millars). Finalment, ho va decidir per unanimitat el ple reunit a principi de juny. Es tracta del passatge que va del carrer de Sant Pere a la plaça de Santa Cecília. És en aquest mateix indret on avui la CUP ha organitzat un acte d’homenatge, en què participaran el pare d’Agulló i el diputat David Fernàndez. També hi ha prevista una actuació musical i un ball dels Segadors de la Plana.

Segons els organitzadors, amb aquest acte es vol retre homenatge a la figura i la lluita de Guillem Agulló i també vol ser un gest de reafirmació: ‘Ara, més que mai, i aquí és necessari lluitar contra el feixisme.’ 

Tot i que en un primer ple la moció de la CUP no va reeixir, a principi de juny tots els regidors van votar a favor de posar el nom d’Agulló a un carrer. Justament arran d’aquesta votació, que també va recaptar el suport de Plataforma per Catalunya, un regidor d’aquest partit a Santa Coloma de Gramenet va insultar Guillem Agulló per Twitter i en va aplaudir l’assassinat, fins al punt que van haver de suspendre-li el compte i tot.

El dia 11 d’abril proppassat es van commemorar els vint anys de l’assassinat de Guillem Agulló. Avui el seu record encara continua ben viu, com ho demostra, ara, la inauguració d’aquest carrer de Vic o el fet que centenars de persones es manifestessin a Burjassot, el seu poble natal, per recordar-lo (reportatge en vídeo de 9exili.com).    

 

Informació relacionada: 

Guillem Agulló: ‘L’assassí del meu fill, el vull ben viu perquè patesca’

Núria Cadenes: Passats vint anys, els assassins de Guillem Agulló no han aconseguit d’assassinar les seves idees

Jordi Sebastià: Guillem Agulló, qüestions pendents

Vicent Partal: Guillem. Nosaltres

Feliu Ventura: Descalços sobre la memòria roent. Guillem, 20 anys amb tu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any